VİRANŞEHİR ADLİYESİ
2021 YILI AĞAÇ DİKİMİ

              Açık Ceza Infaz Kurumlarında bulunan hükümlüler ile Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde bulunan kamuya yararlı bir işte çalıştırma yaptırımına hükmedilen yükümlülerin, ağaçlandırma faaliyetlerine katılarak topluma yeniden kazandırılmasını sağlamak, ayrıca Ülkemizin ağaçlandırılması ve erozyon kontrolü çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla 4122 Sayılı Kanun çerçevesinde uygulamaya konulan eylem planı çerçevesinde ''Adalet Ormanları'' kurulması planlanmıştır.
              Ayrıca Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında 25/09/2019 tarihli işbirliği protokolü ile Denetimli Serbestlik kapsamındaki yükümlülerin ve açık ceza infaz kurumundaki hükümlülerin ağaçlandırma işlerinde çalıştırılması kararı alınmıştır.
              Bu kapsamda; Viranşehir Cumhuriyet Başsavcımız Hikmet SEMİZ ve Viranşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden sorumlu Cumhuriyet Savcımız Mehmet KOÇ'un ilgi ve destekleriyle kamuya yararlı bir işte çalıştırma yaptırımına hükmedilen yükümlülerin, uzun yıllara sari dikim ve bakım çalışmalarının yürütüleceği sabit bir yerin ( ADALET ORMANI ) tahsisi Viranşehir Orman İşletme Şefliği'nin işbirliği ve desteği ile sağlanmıştır. Ayrıca Fidan dikim alanının hazırlanmasında ve organizasyonunda Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığının, Belediye Başkanlığının ve Defterdar mahallesi muhtarının katkı ve destekleri alınmıştır.
              12/02/2021 tarihinde Defterdar mahallesinde düzenlenen fidan dikim etkinliğinde 150 fidanı toprakla buluşturduk. Etkinliğe Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet SEMİZ,  Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden sorumlu Cumhuriyet Savcımız Mehmet KOÇ, Viranşehir Adliyesi Hakim ve Savcıları, Viranşehir Denetimli Serbestlik Müdürü İbrahim BAYSAL,  Viranşehir adliyesi personeli, Orman İşletme Şefi Arif ATMACA ve Viranşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Personeli katılmıştır. 
              Fidan dikim etkinliğinde konuşan Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet SEMİZ, Denetimli Serbestliğin; yükümlülerin toplum içinde denetim ve takibinin yapılarak, iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı bir ceza ve infaz sistemi olduğunu ifade ederek Denetimli Serbestlik uygulamalarından biri olan kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma yükümlülüğü ya da bir adıyla kamu hizmeti cezası kapsamında kurum ve kuruluş ile iş birliği yapılarak çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Bu süreçte gerçekleştirilen çalışmalar içerisinde özellikle ağaç dikimi ve bakımı faaliyetleri ile hatıra ormanlarının oluşturulması, kamu hizmeti cezalarının infazında dikkati çeken bir çalışma ürünü olarak görmekteyiz. Bu kapsamda Viranşehir defterdar mahallesinde oluşturulan  ''ADALET ORMANI'nın ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum .'' dedi.